energie-efficiëntie

Energieprijzen

Om uw energiebesparing te kunnen berekenen hebben we uw verbruiksgegevens nodig. Vul ze hier in. Ze worden enkel voor deze tool gebruikt.

VERLICHTING

Door over te schakelen op zeer zuinige LED-verlichting bespaart u op elektriciteit, maar ook op onderhoudskost/manuren aangezien LED een veel langere levensduur heeft. Maar of het de moeite loont om gelijk maar alle verlichting te vervangen door LED, rekent deze tool uit.
 
 
 
 
 

VERWARMINGSINSTALLATIE

Door uw oude stookinstallatie te vervangen door een efficiëntere verwarmingsketel (een zgn. Hoogrendementsketel) kan u heel wat besparen. Hoeveel u precies bespaart, rekent deze tool uit. Heeft u reeds een warmtepomp (die maakt van 1 kWh stroom 4 kWh warmte) dan kan u niet verder besparen. Maar gelet op de investeringskost  en de technische specificaties is het vervangen van een stookolie- of gasketel door een warmtepomp in de meeste gevallen niet (technisch of economisch) haalbaar.
 
 
 
 
 
 

VERWARMINGSINSTALLATIE RESULTATEN


ISOLATIE

Door uw dak of muren (via de spouw of gevel) te isoleren, of door hoogrendementsglas te plaatsen, bespaart u uiteraard op verwarming. Hoeveel precies, en of de investering zichzelf snel genoeg terugverdient, rekent deze tool uit.

Bereken uw warmteverliezen

Indien uw muren nog niet geïsoleerd zijn, kan u hier de besparing bereken:
 
 
Indien u uw muur na-isoleert met 15 cm isolatiemateriaal, bekomt u een jaarlijkse besparing van Indien u uw muur na-isoleert door de spouw op te vullen met isolatiemateriaal, bekomt u een jaarlijkse besparing van 0 kWh/jaar.
De financiële besparing is 0,0 euro/jaar.
Indien uw dak nog niet geïsoleerd is, kan u hier de besparing berekenen:
 
 
Indien u uw dak na-isoleert met 15 cm isolatiemateriaal, bekomt u een jaarlijkse besparing van 0 kWh/jaar.
De financiële besparing is 0,0 euro/jaar.
Indien u nog ramen met enkel glas heeft, kan u hier de besparing berekenen:
De financiële besparing is 0,0 euro/jaar.
Indien uw ramen met dubbel glas ouder dan 20 jaar zijn, kan u hier de besparing bereken:
De financiële besparing is 0,0 euro/jaar.

ZONNEPANELEN

PV staat voor Photo-Voltaische zonnepanelen. Ze produceren stroom uit zonlicht. Voor grotere installaties (>10 kW) is er nog een beperkte steun, voor kleinere niet. Door de sterk gedaalde kostprijs kunnen PV-panelen toch rendabel zijn. Deze tool berekent hoeveel panelen u op het dak kan plaatsen, hoeveel stroom die produceren en hoe snel de investering zich terugverdient.
 
 
 
 
 
 

ZONNEPANELEN RESULTATEN

 euro/jaar
 %
 jaar
 kg CO2

Warmtekrachtkoppeling

Gelieve uw gas- of stookolieverbruik en kostprijs in te vullen om uw besparing door het plaatsen van een warmtekrachtkoppeling te berekenen.

ELEKTROMOTOR

Het vervangen van oudere elektromotor door modernere met een betere sturing, levert ook een flinke besparing op. Hoeveel precies, en of de investering zichzelf snel genoeg terugverdient, rekent deze tool uit.
 kWh/jaar
 
 euro/jaar
 
 kg CO2/jaar
 

BLIJF OP DE HOOGTE

Wenst u op de hoogte gehouden te worden van updates en eventuele opportuniteiten zoals gratis energiecoaching, gelieve uw e-mailadres hier achter te laten. Uw gegevens worden enkel hiervoor gebruikt en zullen nooit aan derden worden door gegeven.